Heeft u Body Stress?
 
Afbeelding invoegen  
Iedereen heeft wel eens gezondheidsproblemen. Die kunnen variëren van een licht ongemak of vage symptomen tot specifieke aandoeningen.
 
Hoe voelt u zich op dit moment?
  • Bent u zich bewust van spanning, stijfheid of pijn ergens in het lichaam?
  • Zit u lekker in uw vel?
  • Hoe is uw houding? 
  • Bent u onder behandeling bij een arts of therapeut?
 


Misschien herkent u een van deze situaties:
  • U heeft pijn of ervaart klachten die ‘gewoon’ geworden zijn. Elke ochtend wakker worden met hoofdpijn of een zere rug. Stijve knieën bij het ouder worden. Pijnlijke schouders na een dag achter de computer.
  • Uw klachten hebben een ‘onbekende oorzaak’. Medische tests of röntgenfoto’s laten geen afwijkingen zien.
  • U bent onder behandeling voor een aandoening maar er is nauwelijks sprake van verbetering.
  • U heeft een (sport)blessure opgelopen, u bent gevallen of u heeft een ongeluk gehad.
 
Voorbeelden over hoe Body Stress kan ontstaan:
 
In acute situaties. Bijvoorbeeld een val, een (auto)ongeluk of een andere heftige gebeurtenis. Als na onderzoek blijkt dat er niets gebroken of anderszins beschadigd is, kan een snelle release helpen om het lichaam vrij te maken van de spierspanning die door het ongeluk is ontstaan.
 
Na een operatie. Een operatie levert veel stress op: chemisch, door anesthesie en medicijnen, emotioneel en mechanisch door het optillen en draaien van het lichaam en het lange liggen. De BSR-practitioner werkt uiteraard niet op het gebied dat geopereerd is, maar BSR-sessie kan helpen het herstel van het lichaam te bevorderen.
 
Tijdens en na de zwangerschap. Naarmate de zwangerschap vordert, komt er op de onderrug meer spanning te staan. Soms trekt die spanning ook door naar boven, naar de schouders en nek. BSR kan helpen deze ongemakken te verlichten, maar bereidt het lichaam bovendien voor op de bevalling.
 
Voor sporters. BSR kan het lichaam helpen bij het herstel van letsel. Daarnaast zorgt het vrijmaken van vastgezette spanning dat de energiestroom en flexibiliteit van het lichaam toenemen, waar de sportprestaties verbeteren. Denk aan betere coördinatie en beter evenwicht.