Geschiedenis van Body Stress Release

 
Body Stress Release (BSR) is ontwikkeld in Zuid-Afrika door het echtpaar Ewald en Gail Meggersee. Oorspronkelijk in Amerika opgeleid tot chiropractor, voerden zijn vanaf 1981 een praktijk in Kaapstad. Ewald kampte al vanaf zijn vijfde jaar met zware lichamelijke problemen, veroorzaakt door een val uit een boom. Chiropractie bleek uiteindelijk niet voldoende om hem te helpen gezond te worden.
 
Op hun zoektocht naar een andere benadering kwam het echtpaar in aanraking met een methode om spierreacties van het lichaam zeer nauwkeurig te kunnen ‘lezen'. Bovendien ontdekten zij spanningslijnen die in elke lichaamsstructuur gevonden kunnen worden.

 

Gaandeweg ontwikkelden zij een gezondheidstechniek die zo ver af stond van reeds bestaande technieken, dat een nieuwe benaming noodzakelijk was. Zo ontstond Body Stress Release, vrij vertaald: het lichaam vrijmaken van vastgezette spierspanning.

Sinds 1987 leiden Ewald en Gail Meggersee aan de Body Stress Release Academy in Zuid-Afrika elk jaar een groep studenten op, afkomstig uit alle delen van de wereld. Inmiddels hebben meer dan 70 practitioners uit Nederland de opleiding in Zuid-Afrika gevolgd, om hier praktijk te voeren. Alle opgeleide practitioners wereldwijd zijn aangesloten bij de MBSRA South Africa.

 Afbeelding invoegen